Bio u kontaktu sa zaraženima

Gradonačelnik Bijeljine u bolničkoj izolaciji nakon testiranja na koronavirus

Front31.03.20, 11:45h

Gradonačelnik Bijeljine u bolničkoj izolaciji nakon testiranja na koronavirus
Na području Bijeljine pet osoba je sa potvrđenim Covidom-19, a sve su iz prvog klastera

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić javio se u infektološku ambulantu, jer je bio u kontaktu s osobama kojima je potvrđen koronavirus, rekla je danas direktorica bijeljinske bolnice Milica Lovrić.

 

- Mićić se danas, zajedno sa suprugom, javio u epidemiološku ambulantu, s namjerom da provjeri da li je pozitivan na Covid-19, jer je bio u kontaktu sa osobama koje su inficirane koronavirusom. Danas je, sa suprugom, testiran i nalazi se u bolničkoj izolaciji do dobijanja nalaza – rekla je Lovrić na konferenciji za novinare.

 

Na području Bijeljine pet osoba je sa potvrđenim Covidom-19, a sve su iz prvog klastera.

 

Od tih pet, tri osobe se nalaze u Domu učenika, jedna u kućnom karantinu sa maloljetnom djecom, a jedna osoba sa koornavirusom je u bolničkom karantinu i njihovo zdravstveno stanje je dobro.

 

Lovrić je dodala da se očekuje 13 rezultata nakon analize na koronavirus u Institutu za javno zdravstvo RS.

 

Na bijeljinskom području je pod higijensko-epidemiološkim nadzorom u kućnom karantinu ukupno 75 osoba, dok je pod nadzorom higijensko-epidemiloške službe 1.041 osoba.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!