Deveta žrtva koronavirusa

Treća smrt danas u BiH: U Tuzli umrla žena iz Brčko distrikta

Hronika30.03.20, 15:36h

Treća smrt danas u BiH: U Tuzli umrla žena iz Brčko distrikta
Kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, naveli su iz Kriznog štaba TK

 

U Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli danas je preminula starija žena kod koje je potvrđena zaraza koronavirusom. Riječ je o pacijentici koja je ranije bila na liječenju u Medicinskom institutu "Bayer" (bivši Centar za srce).

 

Iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona potvrđeno je da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, javlja Avaz.

 

- Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana s njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa - kazali su iz Kriznog štaba Tuzla.

 

 Redakciji Avaza javila se unuka staricežene (73) koja je preminula.

 

- Ona je ležala u Centru za srce s obizrom na to da je imala ugradnju tri stenta. U bolnici je bila od 16. marta. Tri dana po dolasku u bolnicu su joj ugrađeni stentovi. Kao posljedice te operacije bubrezi su prestali da joj rade, tako da su je zadržali nekoliko dana duže u bolnici kako bi se bubrezi vratili u normalu. Nakon pet-šest dana su nam javili kako je stanje stabilno i stvari idu nabolje, ali su utvrdili da ima upalu pluća - navela je Tanja Janković, koja se javila redakciji Avaza.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!