Još jedna smrt od korona virusa

Muškarac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja preminuo na putu u travničku bolnicu

Hronika30.03.20, 11:09h

Muškarac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja preminuo na putu u travničku bolnicu
Karakaš je naglasio da je iz Srednjobosanske županije jučer poslano 15 uzoraka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te da su dva bila pozitivna

 

Muškarac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći, bio je pozitivan na koronavirus, potvrdio je danas novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanske županije (SBŽ) Sead Karakaš.

 

Muškarac rođen 1954. godine primljen je u službu Hitne pomoći u Gornjem Vakufu/Uskoplju te je preminuo na putu prema Bolnici u Travniku.

 

- Imali smo osjećaj da bi ga trebalo testirati, to smo i uradili, te smo dobili pozitivan nalaz. On nije imao epidemiološki pozitivnu anketu, nije bio u samoizolaciji, niti je imao potvrđene kontakte s nekim tko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti - kazao je Karakaš novinarima.

 

Karakaš je naglasio da je iz Srednjobosanske županije jučer poslano 15 uzoraka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te da su dva bila pozitivna.

 

Drugi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Novom Travniku, a radi se o osobi koja je povezana s klasterom Tuzla.

 

Uz dva nova slučaja zaraze korona virusom u SBŽ-u, pozitivan test ranije je imao muškarac iz Novog Travnika, koji je 11. marta sudjelovao na proslavi u kompaniji "Igman" u Konjicu.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!