svi aktuelni i potvrđeni podaci

Geoportal Vlade FBiH 'www.covid-19.ba' u funkciji od petka

Hronika30.03.20, 10:51h

Geoportal Vlade FBiH 'www.covid-19.ba' u funkciji od petka
Na tom portalu dostupni su svi aktuelni i potvđeni podaci vezani za koronavirus za teritoriju Federacije BiH, kao i za sve kantone pojedinačno, saopćeno je iz Vlade FBiH

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH pripremila je geoportal "www.covid-19.ba", koji je u funkciji od petka.

 

Na tom portalu dostupni su svi aktuelni i potvđeni podaci vezani za koronavirus za teritoriju Federacije BiH, kao i za sve kantone pojedinačno, saopćeno je iz Vlade FBiH.

 

Također, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva  i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

 

Građani na ovom portalu mogu naći i sve bitne kontakt telefone.

 

Podaci se prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini geoportala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka. 

 

Geoportal iz dana u dan bilježi sve više posjeta što pokazuje da su tačne i potvrđene informacije od velikog značaja građanima.  

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!