situacija sve gora

Na Siciliji prava pobuna, Italija će najsiromašnijim dijeliti bonove za hranu

Hronika30.03.20, 10:13h

Na Siciliji prava pobuna, Italija će najsiromašnijim dijeliti bonove za hranu
Na Siciliji su kupci u četvrtak htjeli izaći iz trgovačkog centra ne plativši namirnice koje su bili uzeli, rekavši da više nemaju novca za hranu

 

Talijanski premijer Giuseppe Conte rekao je u subotu da će se bonovi za hranu dijeliti najsiromašnijim građanima koji najviše osjećaju posljedice prekida gospodarske djelatnosti zbog pandemije koronavirusa.

 

Vlada je deblokirala sredstva u iznosu od 400 milijuna eura "namijenjena općinama koje će ih podijeliti onima koji nemaju novca za hranu", rekao je premijer na tiskovnoj konferenciji u Rimu, u palači Chigi, sjedištu vlade. "To će omogućiti izdavanje bonova za hranu".

 

"Moramo napraviti lanac solidarnosti, nitko neće ostati sam", obećao je. "Naša je zadaća osigurati gotov novac obiteljima, poduzećima i radnicima".

 

Na Siciliji su kupci u četvrtak htjeli izaći iz trgovačkog centra ne plativši namirnice koje su bili uzeli, rekavši da više nemaju novca za hranu. I talijanski mediji pišu o pritisku koji se vrši na trgovce da puste kupce s prehrambenim artiklima koje nisu platili.

 

Kao i u čitavom Mezzogiornu, radom na crno prehranjuje se velik dio sicilijanskog stanovništva. No ta kućanstva nemaju pravo na pomoć koju je vlada namijenila onima koji gube prihode zbog naglog usporavanja gospodarstva kao posljedice pandemije.

 

(Seebiz.eu, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još