doznajte šta vas čeka

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Hronika30.03.20, 09:20h

Vremenska prognoza za naredne dane u BiH
U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima

 

U Bosni se danas prije podne očekuje jače naoblačenje. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni će padati slaba kiša. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C.

 

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati susnježica ili snijeg, na jugu zemlje kiša. Padavine su slabog intenziteta.

 

U večernjim satima smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

 

U srijedu u jutarnjim satima padavine su moguće na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku Bosne. U većem dijelu zemlje se prognozira pretežno sunčano vrijeme.

 

Više oblačnosti prije podne u centralnim i istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!