MINISTAR MESIHOVIĆ IMA SVOJE IDEJE, ŠTA VLASNICI RADNJI MISLE O TOME?

Ako Skenderija bude izolatorij, svi mi, vlasnici radnji i naši radnici, možemo na ulicu narednih godinu dana

Hronika29.03.20, 20:55h

Ako Skenderija bude izolatorij, svi mi, vlasnici radnji  i naši radnici, možemo na ulicu narednih godinu dana
Ako se u sportskoj dvorani Sknderija postavi izolatorij, on će tu biti mjesecima, čak godinama. To znači da mi svi koji tamo radimo, i vlanici i naši radnici, možemo zaključati svoje radnje i pravo na ulicu", ogorčeno tvrde vlasnici privatnih radnji u Skenderiji

 

Danas je ministar zdravstava KantonaSarajevo Rusmir Mesihović izjavio da se razmatra sopcija da Sportska dvorana Skenderija bude izolatorij za oboljele od korona virusa.


- Na taj način bismo odvajali pozitivne od negativnih i one s blažim simptomina. Ovo je sve zbog prevencije. Srbija ima 3.000 kreveta. I mi moramo širiti kapacitete. To je za sada najrealnija opcija - rekao je Mesihović.

 

Ovaj prijedlog uznemirio je vlasnike brojnih privatnih radnji koje se nalaze u ovome centru. 

 

"Ovim vlast nas hoće da nas ubije. Ako u dvorani postave izolatorij, jasno je da će čitava Skenderija, ukuljujući i trgovački dio biti pod zdravstvenim embargom. I ne bi to bio poblem da se ovdje radi o dvije do četri sedmice. Međutim, ako se tamo postavi izolatorij, on će tu biti mjesecima, čak godinama. To znači da mi svi koji radimo možemo zaključati svoje radnje i pravo na ulicu", kaže za DEPO Portal jedan od vlasnika radnji u Skenderiji koji je želio da ostane anoniman.

 

Osim privatnih radnji, u Centru Skenderija se nalazi niz drugi kulturnih i sportskih organizacija, koje bi zbog ovoga morale da obustave svoje rad za duži vremenski period.

 

U narednim danima će se vidjet da li će ovdašnja vlast stvarno jedan od centralnih objekata u gradu pretovoriti u izolatorij.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još