Uputili zahtjev Vladi FBiH

Privatne apoteke u KS bi mogle obustaviti prodaju zaštitnih maski i sredstava

Hronika29.03.20, 19:28h

Privatne apoteke u KS bi mogle obustaviti prodaju zaštitnih maski i sredstava
Zahtjev privatnih apoteka jedan je u nizu apela da se uz mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze donesu i one ekonomske

 

Privatne apoteke u Kantonu Sarajevo obratile su se Vladi Federacije BiH sa zahtjevom za izmjenu Odluke o mjerama neposredne kontrole cijena zbog porasta veleprodajnih cijena maski rukavica i dezinfekcionih sredstava, piše N1.

 

Ističu da su prinuđeni najtraženiju robu na svjetskom tržištu prodavati ispod cijene po kojoj ih nabavljaju.

 

"Ukoliko se ovakva praksa nastavi apoteke neće biti u mogućnosti da podnesu ovakve gubitke dakle prodaju ove proizvode ispod nabavne cijene ili bivaju sankcionisani za proizvode za koje obračunavaju cijene u skladu sa zakonom", kazala je advokatica - zastupnica privatnih apoteka u Kantonu Sarajevo, Elmedina Bojičić.

 

"Mi ćemo kao organ učiniti sve da do toga ne dođe i upotrijebit ćemo sva pravna sredstva sve zakonom predviđene mjere. Snabdjevenost građana životnim namirnicama i predmetima opće upotrebe i naravno maske, dezinfikaciona sredstva je svima prioritet i nećemo zaista dozvoliti da građani ostanu bez ovih roba", poručio je Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

Zahtjev privatnih apoteka jedan je u nizu apela da se uz mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze donesu i one ekonomske. Tako iz privatnih apoteka poručuju: Nećemo biti u mogućnosti prodavati maske, a vlada maske morate nositi van prostorija. Brojni su prijedlozi poduzetnika šta se sve treba hitno poduzeti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!