Krizni štab FUCZ promijenio odluke

VAŽNO: U FBiH izmijenjen termin policijskog sata, nova pravila za okupljanje

Hronika29.03.20, 15:12h

VAŽNO: U FBiH izmijenjen termin policijskog sata, nova pravila za okupljanje
Takođet iz Kriznog štaba navode da se građani moraju pridržavati mjera, nošenja maski i socijalne distance od 1,5 metara razmaka


Krizni štab Federalne uprave civilne zaštite izmijenio je naredbu o zabrani kretanaja od 21. marta i odlučio da je kretanje zabranjeno od 20 do 5 sati ujutro. 

 

Podsjećamo, kretanje je do sada bilo zabranjeno od 18 do 5 sati ujutro. 

 

Također, određenim grupama kretanje je dozvoljeno uz odobrenja i potvrde. 

 

Takođet iz Kriznog štaba navode da se građani moraju pridržavati mjera, nošenja maski i socijalne distance od 1,5 metara razmaka.

 

Naredba stupa na snagu danom donošenja.

 

Podsjećamo, komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč izjavila je danas na pres-konferenciji da je Vlada na zasjedanju donijela zaključak kojim će se sva okupljanja, i javna i privatna, iznad 20 osoba zabraniti.

 

- Ono što naše sugrađene najviše interesuje jeste ograničenje kretanja za mlade do 18 godina i starije od 65 godine, odnosno pitanja da li će ta naredba biti ukinuta. Međutim, ovim putem apelujem da poštuju ovu naredbu jer Štab civilne zaštite i Vlada KS, preko općinskih štabova i Civilnog križa, čini maksimalne napore da svi iznad 65 godina dobiju pomoć - objasnila je komandantica i ministrica Glamoč.

 

Kazala je i kako nema razloga za zaustavljanje grijanja, kao što je to trenutno na Alipašinom polju.

 

Najavila je i da će biti nastavljena dezinfekcija javnih površina i svih stambenih jedinica te dodala da će ta aktivnost biti završena u roku tri dana, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još