Iz klastera 'Igman' Konjic

Ko je najmlađa žrtva korone u Srbiji: Biznismen se zarazio u BiH! Četvero djece ostalo bez oca

Hronika29.03.20, 12:13h

Ko je najmlađa žrtva korone u Srbiji: Biznismen se zarazio u BiH! Četvero djece ostalo bez oca
Kobni put V. P. (48) iz Beograda 11. marta bio na proslavi 70 godina fabrike namjenske industrije „Igman“ u Konjicu, gdje je došao i jedan Srbin koji je bio zaražen virusom a da to nije znao

 

 

V. P. (48) iz Beograda, vlasnik kompanije koja se bavi proizvodnjom instrumenata i auto-pilota za avione, najmlađa je žrtva koronavirusa u Srbiji i iza njega je ostalo četvoro djece. Ovaj biznismen obolio je nakon što je 11. marta prisustvovao proslavi 70 godina fabrike namenske industrije „Igman“ u Konjicu, u Bosni i Hercegovini, piše Kurir..

 

Na proslavi je prisustvovalo više od 200 najeminentnijih ličnosti iz tog dijela Bosne, ali i još jedan srpski državljanin, direktor fabrike iz unutrašnjosti, koji je u tom trenutku navodno već bio zaražen koronavirusom, što je, nažalost, saznao tek kasnije, pošto nije imao simptome i ima lakši oblik zaraze. Na proslavi je pjevala poznata pjevačica Hanka Paldum.

 

V. P., vlasnik kompanije iz Beograda koja se bavi proizvodnjom avionike, instrumenata i auto-pilota za civilne i transportne vazduhoplove, preminuo je 26. marta, a kako Kurir nezvanično saznaje, patio je od astme i gojaznosti, što je otežalo njegovu borbu s virusom. Nažalost, on nije jedini koji je izgubio bitku za život nakon proslave u Konjicu jer je od kovida-19 preminuo i vozač (53) direktora „Igmana“ Đahida Muratbegovića, koji je i sam juče hospitalizovan zbog pogoršanja opšteg stanja. Vozač se, kako se nezvanično saznaje, zarazio tako što je upravo srpskog državljanina dovezao sa aerodroma na proslavu. Zasad je zaraza potvrđena kod 22 ljudi koji su ili prisustvovali ovoj proslavi, ili bili u bliskom kontaktu s nekim od zvanica.

 

Prema pisanju medija, afterparti koji je u Konjicu održan nakon što je obilježena 70. godišnjica kompanije „Igman“ bio je, kako se vjeruje, inicijalna kapisla za širenje virusa korone u BiH. Klaster povezan sa ovim događajem raširen je po cijeloj BiH, od Sarajeva do Mostara, a samo u Konjicu registrovano je 17 zaraženih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još