Formiran predmet

Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje smrt žene koja je preminula na Ilidži

Hronika25.03.20, 19:58h

Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje smrt žene koja je preminula na Ilidži
Kako je navela bit će provjerene sve okolnosti usljed kojih je došlo do smrti

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi smrti ženske osobe na Ilidži, potvrdila je medijima Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.


Kako je navela bit će provjerene sve okolnosti usljed kojih je došlo do smrti, te da u ovoj fazi nije moguće saopćiti više informacija.

 

Podsjećamo, nakon što je jučer preminula 53-godišnja žena, za koju je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus, ambulanta u Hrasnici je zatvorena, dok je više ljekara iz Doma zdravlja na Ilidži poslato u samoizolaciju.

 

Žena je u trijažu DZ Ilidža dovezena sanitetskim vozilom, u pratnji kćerke, ali je već prilikom prijema bila mrtva. Ljekari su je pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

 

Naknadnim testiranjem utvrđeno je da je bila pozitivna na koronavirus.

 

Potom je utvrđeno da je u nekoliko navrata dolazila u lokalnu ambulantu, nakon čega su svi uposlenici poslani u samoizolaciju, a ambulanta je zatvorena, kao i firma u kojoj je radila preminula žena.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!