KAOS I INCIDENTI NA SJEDNICI VLADE U HERCEGOVAČKO-BOSANSKOG KANTONA

Ovdje se ne zna ko pije a ko plaća, krše se zapovijedi, ministar prijeti policajcima..,

Front25.03.20, 19:41h

Ovdje se ne zna ko pije a ko plaća, krše se zapovijedi, ministar prijeti policajcima..,
Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije uputio je priopćenje za javnost ”povodom kršenja vlastitih zapovijedi od strane najodgovornijih”. Sudeći po ovom saopćenju u ovoj kantonaloj vladi je potpuni haos

 

”Tijekom sjednice vlade koja je sazvana radi usvajanja proračuna, a održavana u potpunosti mimo propisa i zapovijedi (većina nije imala maske niti se poštuje minimalni propisani razmak između osoba) dogodio se incident koji jasno opisuje stanje i rad nas najodgovornijih u trenutnoj situaciji”, piše ministar Ivica Brešić na početku priopćenja.

 

Ističe kako je tijekom sjednice utvrđeno kako među njima sjedni osoba koja je starija od 65 godina i da je toj osobi u uvjetima u kojima se vodi sjednica ugroženo zdravlje.


”Riječ je o Josipu Tekliću šefu službe za odnose sa javnošću koji nije imao nikakvu zaštitu tijekom održavanja sjednice”, navodi ministar Brešić.

 

 ”Upozorio sam predsjednika vlade i stožera CZ da kršimo zapovijed o kretanju osoba starijih od 65 i da trebamo zaštiti Josipa tako što će čovjek otići kući. Nakon ignoriranja od strane ministra MUP-a koji je direktno zadužen da provodi tu mjeru i predsjednika vlade ja sam preko ureda pozvao policiju i prijavio kršenje zapovijedi o zabrani kretanja. Policajca koji je došao do vrata velike dvorane su pokušali spriječiti da uđe, na što sam se ustao otvorio vrata i zamolio ga da on reagira po prijavi i izdanoj zapovijedi”, navodi se.

 

”Ministar policije je pred svima (nezakonito, koliko sam upućen ministar nije zapovjednik policije) prstom naredio policajcu da ode što je ovaj i učinio. Ja sam zbog tonskog zapisa koji traje ponovio da je ministar policije prstom zapovjedio policajcu, a da je on također prekršio vlastitu zapovijed o zabrani kretanja. I drugi put sam prijavio policiji da je gospodin Teklić na radnom mjestu i zamolio ih da postupe po zapovijedi i prijavi međutim policajac se zadovoljio usmenim objašnjenjima predsjednika vlade i ministra MUP-a. Na kraju sam podnio kaznenu prijavu protiv ministra policije i odgovornih u lancu”, navodi se u priopćenju ministra Brešića.


Brešić dalje u svom priopćenju navodi da je spomenutoj osobi starijoj od 65 izdano usmeno naređenje o mobilizaciji, te da takvo nešto nemaju čak ni vatrogasci niti policajci, a da postoje u službi mlađe osobe koje mogu odgovoriti na postavljene zadatke.


Navodi da već 12 dana upozorava sve  koji sjede u vladi i oko vlade da će se upravo dogoditi da će svojim neznanjem, aljkavošću i pohlepnom željom za vlasti napraviti paralelni sustav u kojem se ne zna ni tko pije ni tko plaća!


Posljedice takvog rada su već vidljive: Spašeni smo od najezde ribiča koji su jedva čekali da nekoga zaraze sa udaljenosti od 50 metara jedan od drugog. Šestosatni „državni udar“ koji je povučen na paničnoj sjednici i uspio nam je osigurati neprijatelje koji će nas znati kazniti kad se budu donosile odluke o isplati šteta i pomoći gospodarstvenicima u našoj Županiji, Svađa sa jedinim kliničkim centrom koji nam još nije i formalno zatvorio vrata. Objava podataka maloljetnih osoba – navodi ministar Brešić.

 

Nisam želio uznemiravati javnost kad sam 20. ožujka podnio neopozivu ostavku na mjesto člana stožera civilne zaštite jer sam upozoravao na ono što slijedi u radu tijela HBŽ-a. O događanjima koja su prethodila proglašenju prirodne nesreće i zakulisnim radnjama ću pisati kada se ova situacija smiri.

 

Želim ovim putem pohvaliti sve građane Hercegbosanske županije na vrhunskoj disciplini i ponašanju u ovim uvjetima. Sreća je naša da se ljudi ponašaju savjesno i uvjeren sam da će nas to spasiti jer ovaj sustav to sigurno neće. Hvala svim Livnjacima, znanim i neznanim, što opet bez ikakvih pitanja pomažu naš kraj! Pozivam najodgovornije da prilikom usvajanja proračuna poduzmemo konkretne korake i pomognemo ublažavanju gospodarskih posljedica koje slijede jer bi one mogle biti pogubnije od virusa – zaključuje ministar Brešić.

 

(Dnevni list/DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!