Ublažavanje uticaja pandemije koronavirusa

Američki kongres i Trump dogovorili se o paketu pomoći privredi od dva biliona dolara

Front25.03.20, 10:57h

Američki kongres i Trump dogovorili se o paketu pomoći privredi od dva biliona dolara
Paket bez presedana po veličini i opsegu objavljen je u trenutku dok je većina američke ekonomije suočena s mogućom recesijom, a veliki dijelovi države 'prizemljeni' su u okviru napora da se obuzda širenje koronavirusa

 

Bijela kuća i senatski vođe objavili su u srijedu da su postigli dogovor o paketu pomoći privredi, a koji iznosi oko dva biliona dolara i trebao bi ublažiti uticaj pandemije koronavirusa.

 

Paket bez presedana po veličini i opsegu objavljen je u trenutku dok je većina američke ekonomije suočena s mogućom recesijom, a veliki dijelovi države 'prizemljeni' su u okviru napora da se obuzda širenje koronavirusa.

 

"Nakon intenzivnih pregovora obje strane u Senatu postigle su dogovor o povijesnom paketu pomoći za ovu pandemiju", napisao je vođa senatske većine Mitch McConnell u tvitu u srijedu rano ujutro.

 

"Zakon ćemo usvojiti kasnije tokom dana" , naveo je McConnell, prenosi dpa.

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!