Ministar Krivić donio naredbu

Online nastava se nastavlja: Rad vrtića i produženog boravka se obustavlja do daljnjeg

Front24.03.20, 21:20h

Online nastava se nastavlja: Rad vrtića i produženog boravka se obustavlja do daljnjeg
Ova naredba je donesena u skladu sa odlukama Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine

 

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić donio je danas Naredbu kojom se do daljnjeg odgađa redovan odgojno-obrazovni proces u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

 

"Online nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo se nastavlja realizirati u skladu sa ranije izdatim instrukcijama Ministarstva i Uputstvom za realizaciju prakse 'Online nastava' za osnovne i srednje škole", navodi se u Naredbi.

 

Također se do daljnjeg odgađa i rad produženog boravka u osnovnim školama.

 

Ova naredba je donesena u skladu sa odlukama Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, te zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom, kao i u skladu sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite  i Odlukom Vlade KS o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!