Služba za zapošljavanje KS

Prijavljivanje na biro putem e-maila: 'Molimo nezaposlene da koriste novu uslugu'

Hronika24.03.20, 20:55h

Prijavljivanje na biro putem e-maila: 'Molimo nezaposlene da koriste novu uslugu'
U skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a radi poduzimanja preventivnih mjera zbog proglašene zarazne bolesti izazvane koronavirusom, mole se sve osobe da koriste tu novu uslugu prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo omogućila je osobama kojima je prestao radni odnos da se prijave na evidenciju nezaposlenih putem e-maila na adrese općinskih biroa prema mjestu prebivališta.

 

Dokumentacija koju putem maila osobe mogu dostaviti za prijavu na evidenciju nezaposlenih je: lična karta; dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti (svjedočanstvo ili diploma); te dokaz o prestanku rada (obrazac JS 3100, ugovor/rješenje).

 

Iz Službe navode da je obavezno u e-mailu napisati kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi radnik biroa mogao dalje kontaktirati po prijemu prijave s dokumentacijom.

 

U skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a radi poduzimanja preventivnih mjera zbog proglašene zarazne bolesti izazvane koronavirusom, mole se sve osobe da koriste tu novu uslugu prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

 

E mail adrese prema mjestu prebivališta su: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

 

Sva nova obavještenja i upustva o radu Službe za zapošljavaje Kantona Sarajevo bit će redovno objavljivana na zvaničnoj web sranici www.szks.ba, najavljeno je iz te institucije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još