U HNK donesene nove naredbe

Odrediti smještajne kapacitete za lakše i srednje teško oboljele: Hoteli i moteli za zaražene

Hronika24.03.20, 20:07h

Odrediti smještajne kapacitete za lakše i srednje teško oboljele: Hoteli i moteli za zaražene
Naređuje se mobilnim timovima koji su se stavili na raspolaganje općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite, za pomoć starijim osobama od 65 godina, da u saradnji sa općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite, organizuju svoj rad pružanja pomoći

 

Na današnjem zasjedanju, Kantonalni štab civilne zaštite HNK donio je nove naredbe.

 

Kako se navodi u saopćenju, naređuje se općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite da odrede smještajne kapacitete za lakše i srednje teške oboljele od koronavirusa (COVID 19) u saradnji sa općinskim strukturama.

 

Smještajne kapacitete odrediti prema broju stanovnika, može biti jedan ili više objekata (hotel, motel, i sl.)

 

Naređuje se mobilnim timovima koji su se stavili na raspolaganje općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite, za pomoć starijim osobama od 65 godina, da u saradnji sa općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite, organizuju svoj rad pružanja pomoći (podizanje novca sa banke, podizanje penzije, kupovanje artikala za svakodnevnu upotrebu - hrana, sredstva za higijenu i dr.), saopćeno je iz Kantonalnog štaba HNK.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!