FOTO&VIDEO/ Odgovorno ponašanje u vrijeme koronavirusa

Sarajevske ulice i danas uglavnom prazne, građani poštuju preporuke: U 18 sati počinje policijski sat u FBiH

Hronika23.03.20, 14:46h

Sarajevske ulice i danas uglavnom prazne, građani poštuju preporuke: U 18 sati počinje policijski sat u FBiH
Ispred prodavnica, apoteka i banaka povremeno se formiraju redovi, a građani poštuju naredbu o minimalnoj udaljenosti između osoba

 

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine i danas su gotovo prazne, što znači da građani uglavnom poštuju naredbe i preporuke da ne izlaze iz svojih domova.

 

Građani su pokazali odgovornost te uglavom izlaze samo radi nabavke neophodnih namirnica i lijekova, odnosno u slučaju radne obaveze. Ispred prodavnica, apoteka i banaka povremeno se formiraju redovi, a građani poštuju naredbu o minimalnoj udaljenosti između osoba.

 

sarajevo-pusto-koronavirus

 

U skladu s jednom od ranijih naredbi, kretanje je u potpunosti zabranjeno osobama starijim od 65 godina i mlađim od 18 godina. Ranije su, također, donesene naredbe o potpunoj obustavi rada javnog gradskog prijevoza, zatvoreni su tržni centri, kao i većina trgovina, ugostiteljski objekti, kulturne institucije, a ne rade ni obrazovne ustanove i vrtići.

 

sarajevo-pusto-koronavirus-1

 

Od 18.00 sati počinje zabrana kretanja građana na području Federacije BiH do 05.00 sati.

 

Iz nadležnih institucija i službi svakodnevno upozoravaju građane da ne izlaze iz svojih domova, da se ne okupljaju, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja koronavirusa.  

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!