FOTO/ Vojni avion SAD-a stigao na Aerodrom Sarajevo

Čekajući Erdogana: Amerikanci već poslali prvu pošiljku humanitarne pomoći bh. građanima

Front23.03.20, 14:22h

Čekajući Erdogana: Amerikanci već poslali prvu pošiljku humanitarne pomoći bh. građanima
Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom BiH

 

 

Danas je stigla prva pošiljka humanitarne pomoći Vlade Sjedinjenih Država građanima BiH u suočavanju sa ovom vanrednom situacijom.

 

Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu.

 

pomoc-sad-bih-avion

 

Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom BiH.

 

- Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj BiH, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima BiH iskazujemo već više od 25 godina. Globalno, državni sekretar obećao je 100 miliona dolara pomoći međunarodnim naporima, kao i 1,25 milijardi dolara koje će State Department i USAID programirati za borbu protiv pandemije na međunarodnoj razini - saopćeno je iz Američke ambasade u BiH.

 

 
Podsjećamo, predsjednici SDA Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik pohvalili su se prije tri dana da im je u odvojenim telefonskim razgovarima predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obećao pomoć građanima BiH u borbi protiv koronavirusa. Dok čekamo pomoć Turske, američka je već stigla...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još