SMJEŠTENA U IZOLATORIJ

Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa u Goraždu, riječ je o osobi iz porodice jednog od zaraženih

Hronika22.03.20, 23:18h

Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa u Goraždu, riječ je o osobi iz porodice jednog od zaraženih
Osoba je hronični bolesnik, dobrog je općeg stanja i testirana je, ali se morala izolovati jer spada u rizičnu kategoriju

 

 

Četvrti slučaj koronavirusa potvrđen je u Goraždu – saopćila je večeras komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK Edita Velić.


Kako je pojasnila riječ je o osobi iz domaćinstva jednog od zaraženih, koja je također pozitivna na koronavirus.


- U izolatorij Kantonalne bolnice Goražde danas je smještena jedna osoba, bliži srodnik osobe kod koje je prethodno utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Osoba je hronični bolesnik, dobrog je općeg stanja i testirana je, ali se morala izolovati jer spada u rizičnu kategoriju - istakla je Velić.


Predsjednica Kriznog štaba ministarstva zdravstva BPK Goražde dr. Medina Bičo kazala je da je trenutno na području BPK Goražde 119 osoba u samoizolaciji od kojih njih 57 sa porodicama koji se dovode u vezu sa kompanijom Ginex, dok su 62 osobe koje su došle iz drugih zemalja u izolaciji po rješenju federalnog sanitarnog inspektora.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!