VLASTITU ODLUKU STAVLJA VAN SNAGE

Ministar Radončić vraća na posao pomoćnika Samira Agića, bio suspendiran zbog optužnice u slučaju 'Mektić'

Front22.03.20, 14:29h

Ministar Radončić vraća na posao pomoćnika Samira Agića, bio suspendiran zbog optužnice u slučaju 'Mektić'
Samir Agić će od sutra u punom kapacitetu, a pod uslovima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti svoje dužnosti

 

 


Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, u uvjetima  izuzetno velikih izazova sa kojima se zbog pandemije koronavirusa suočava Vijeće ministara BiH, a naročito Ministarstvo sigurnosti BiH, odlučio je da na određeno vrijeme stavi van snage svoju odluku iz januara ove godine kojom je suspendiran pomoćnik ministra i šef Sektora za zaštitu i spašavanje Samir Agić


Naime, rješenjem o preventivnoj suspenziji broj 04-34-3-633/20 od 20. 01. 2020. Samir Agić je zbog potvrđene optužnice Tužilaštva BiH u slučaju „Mektić“, a u kojoj je navedeno i njegovo ime, suspendiran sa spomenute pozicije do okončanja sudskog postupka. 


Međutim, zbog ekstremno teških zadataka sa kojima će se u borbi protiv pandemije koronavirusa BiH tek suočiti, a time i Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Operativno-komunikacijski centar BiH 112, Radončić se prošle sedmice obratio Tužilaštvu BiH. Nakon dobijene saglasnosti, Samir Agić će od sutra u punom kapacitetu,  a pod uslovima koje je naložilo Tužilaštvo BiH, preuzeti svoje dužnosti.

 

Mjera suspenzije će biti ponovo aktivirana prestankom stanja prirodne ili druge nesreće na području BiH, koje je Vijeće ministara BiH proglasilo na 5. vanrednoj sjednici 17. marta - navodi se u saopštenju Ministarstva sigurnosti BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još