SVIJET JE OSTAO BEZ ISTINSKE ZVIJEZDE

Preminuo je Kenny Rogers, ikona country muzike

Showbizz21.03.20, 21:06h

Preminuo je Kenny Rogers, ikona country muzike
Ikona country muzikw Kenny Rogers, višestruki dobitnik nagrade Grammy, preminuo je u 82. godini. Rođen kao Kenneth Ray Rogers 21. kolovoza 1938. bio je ne samo pjevač nego i autor pjesama, glumac, producent i poduzetnik

 

Kenny Rogers je kako se navodi u službenom priopćenju o pjevačevoj smrti 'peminuo mirno kod kuće od prirodnnih uzroka, okružen obitelji i pod liječničkim nadzorom'.

 

U izjavi objavljenoj u subotu navodi se da je umro u svojoj kući u Sandy Springsu u državi Georgia. 'Kenny Rogers ostavio je neizbrisiv trag u povijesti američke glazbe', navodi se. 'Njegove pjesme oduševile su ljubitelje glazbe i dirnule živote milijuna širom svijeta.'

 

 

Rogersova obitelj planira privatni pogreb zbog zabrinutosti od koronavirusa, a javnost će se s njim moći oprostiti na komemoraciji koja će biti održana kasnije.

 

Rogers je bio jedan od vodećih pjevača koji su harali top ljestvicama tijekom 1970-ih i 1980-ih i osvojio je tri nagrade Grammy. Najpoznatiji je bio po hit pjesmi 'The Gambler', iz 1978. godine.

 

 

Glumio je u TV filmovima i bio je aktivan kao pjevač punih 60 godina, prije nego se umirovio 2017. godine u dobi od 79 godina. Iako je bio crossover glazbenik, uvijek se smatrao country pjevačem.

Odrastao u siromaštvu, sa sedmero braće i sestara, a kao 20-godišnjak već je imao prvi zlatni singl pod nazivom 'That Crazy Feeling'. Tada je još nastupao pod imenom Kenneth Rogers, ali kako se taj rani uspjeh nije nastavio, pridružio se jazz bandu Bobby Doyle Trio, kao basist.

 


Njegov je proboj uslijedio 1966. kada je dobio ponudu da se pridruži folkl grupi New Christy Minstrels. Bend se onda preimenovao u First Edition i postigao popularnost psihodeličnim hitom 'Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)'.

 

Nakon što se grupa raspala 1974. godine, Rogers je započeo solo karijeru, a njegov prvi veliki hit bila je country balada 'Lucille', 1977. godine, koja je osvojila top liste i donijela Rogersu prvi Grammy.

 

Rogers je bio strastveni fotograf, objavio je nekoliko knjiga kao i svoju autobiografiju, 'Making It With Music'. Imao je i lanac restorana zvan Kenny Rogers Roasters.

 

(TPortal/DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!