Jedna osoba na respiratoru

Ljekar banjalučkog kliničkog centra je pozitivan na koronavirus

Front21.03.20, 16:48h

Ljekar banjalučkog kliničkog centra je pozitivan na koronavirus
Trenutno su u RS pod zdravstvenim nadzorom 12.353 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2 ili su bili u kontaktu s zaraženim

 

Jedna osoba zaražena koronavirusom u Republici Srpskoj priključena je na respirator - potvrdio je premijer RS-a Radovan Višković.

 

Radi se o osobi iz Prijedora.

 

-On se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjoj Luci i priključen je na respirator - rekao je Višković.

 

Napomenuo je da su preostali zaraženi tim virusom stabilno.

 

-Imali smo i jednog ljekara u UKC-u koji je bio pozitivan na koronavirus i preduzete su mjere na odjeljenju na kojem je radio kako bi se zaštilo ospoblje i ta zdravstvena ustanova - rekao je Višković na konferenicji za novinare.

 

U tom bh. entitetu do sada je potvrđeno 59 slučajeva pozitivnih na novi virus korona (Banja Luka-45, Čelinac-3, Laktaši-2, Srbac-1, Prnjavor-1, Ribnik -1, Modriča-1, Kozarska Dubica-1, Prijedor-1, Bijeljina-1, Gradiška-1 i Derventa-1).

 

Trenutno su u RS pod zdravstvenim nadzorom 12.353 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2 ili su bili u kontaktu s zaraženim.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!