Ministar Čampara reaguje

Dodikovi snovi o punktovima na entitetskoj liniji neće postati realnost, neka se ne upušta u avanture

Front19.03.20, 17:26h

Dodikovi snovi o punktovima na entitetskoj liniji neće postati realnost, neka se ne upušta u avanture
Izjave Milorada Dodika o postavljanju punktova entitetske policije, u momentu dok cijela zemlja prioritetno radi na prevenciji zaraze koronavirusom, predstavljaju anticivilizacijsko, nemoralno i neodgovorno postupanje pojedinca, smatra Čampara

 

 

"Neprihvatljive su izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o uspostavi punktova bosanskohercegovačkog entiteta RS-a na entitetskoj liniji. Vlada RS-a nema ustavne ovlasti da donosi bilo kakve odluke o angažovanju policijskih snaga na entitetskoj liniji i svako postupanje koje bi vodilo ka realizaciji najavljenih aktivnosti predstavljalo bi najgrublje kršenje zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma", upozorava ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara.

 

Kako navodi u svojoj izjavi, najave o uspostavi punktova policije bh. entiteta RS na entitetskoj liniji ostat će samo neostavarene želje i nedosanjani snovi Milorada Dodika.

 

"Takvi snovi, koji nikada nisu postali realnost, u proteklom periodu Dodik je često sanjao. Upozoravam vlasti u RS-u da se ne upuštaju u takve avanture, jer kao i svaki put do sad imat ćemo odgovor na antidejtonsko postupanje RS-a.

 

Izjave Milorada Dodika o postavljanju punktova entitetske policije, u momentu dok cijela zemlja prioritetno radi na prevenciji zaraze koronavirusom, predstavljaju anticivilizacijsko, nemoralno i neodgovorno postupanje pojedinca.

 

Dodiku bi bilo pametnije, a stanovnicima RS-a korisnije, ukoliko bi svoju energiju i budžetska sredstva usmjerio u poboljšanje zdravstvenog sistema i borbu protiv nevidljivog neprijatelja koji ne bira između administrativno-teritorijalnih jedinica u sastavu države BiH.

 

Sramotni su pokušaji da se pandemija koronavirusa iskoristi za realizaciju političkih ciljeva i interesa SNSD-a", navodi Čampara.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još