Najbolji BH startup u 2018. godini

Dok korona virus hara planetom: Bizbook.ba - digitalno umrežavanje kao najsigurnija opcija modernog poslovanja

Biznis Klub18.03.20, 15:12h

Dok korona virus hara planetom: Bizbook.ba - digitalno umrežavanje kao najsigurnija opcija modernog poslovanja
U pitanju je prva B&H biznis platforma Bizbook.ba, koja je nastala prije tri godine kao tech startup, da bi danas izrastao u kompaniju koja omogućava privrednicima naše zemlje B2B promociju, direktnu komunikaciju i umrežavanje, te zaključivanje poslova na osnovu objavljenih ponuda i potražnji

 

 


Dok su mediji u BiH preplavljeni nimalo ohrabrujućim vijestima o udaru pandemije koronavirusa COVID-19 na našu ekonomiju, postoje mladi ljudi koji svojim idejama nastoje taj negativan učinak suzbiti i pomoći što više BH privrednika da ovaj period “mirovanja” iskoriste upravo za pripremu normalnog nastavka poslovanja – digitalnim umrežavanjem. 


U pitanju je prva B&H biznis platforma Bizbook.ba, koja je nastala prije tri godine kao tech startup, da bi danas izrastao u kompaniju koja omogućava privrednicima naše zemlje B2B promociju, direktnu komunikaciju i umrežavanje, te zaključivanje poslova na osnovu objavljenih ponuda i potražnji. 


- Bizbook je koncept prilagođen poduzetnicima, njihovim potrebama i vremenu, te im obezbjeđuje svakodnevni pregled stanja domaćeg tržišta. Svaka registrovana kompanija može kreirati svoj profil, objaviti ponude, potražnje, proizvode i usluge, te svakodnevno pregledavati šta to nude i potražuju 650 firmi iz 101 grada Bosne i Hercegovine obuhvatajući 192 djelatnost, u realnom vremenu - ističe Erna Šošević, osnivačica i direktorica ove kompanije. 


Bizbook.ba je proglašen najboljim BH startupom za 2018. godinu, te je osvojio regionalno priznanje za digitalnu ekonomsku transformaciju u Podgorici 2019 godine, što ih čini veoma uspješnim i priznatim startupom u sferi digitalizacije. 


- Digitalno poslovanje se uvodi postepeno već duži niz godina i npr. bankarski sistem bilježi sjajne rezultate na tom polju. Što se tiče drugih ekonomskih i administrativnih sektora, neophodno je proces uvođenja i prilagođavanja ubrzati, upravo iz nepredviđenih okolnosti u kakvim se sada nalazimo. Praksa nam je pokazala da se jako puno B&H kompanija oslanja na jednog ili dva inostrana kupca i cijelo poslovanje im se na tome zasniva, dok unutar granica postoje potencijalni kupci tih istih usluga ili dobara, koji zbog nedostatka relevantnih informacija, najčešće uvoze robe ili usluge iz drugih zemalja. Sa tim apsurdima se borimo od početka razvijanja ove ideje i naša je misija obezbijediti svakom privredniku pristup trenutnom stanju tržišta i umrežiti ga sa što više potencijalnih poslovnih partnera- objašnjava Šošević. 


Pored pregleda domaćeg tržišta, Bizbook.ba u saradnju sa BITNET Konzorcijem, objavljuje i inostrane potražnje, što daje mogućnost svakoj izvozno orijentisanoj kompaniji da ostvari kontakt sa kompanijama izvan granica Bosne i Hercegovine. 


- Gdje god da vam se ured sada nalazi, poslovanje preko Bizbook.ba biznis platforme nema ograničenja i omogućava vam pristup zdravim firmama koje su uvijek u potrazi za novim poslovnim partnerima. Bizbook tim u ovom periodu radi iz udobnosti i sigurnosti svojih domova ali je u mogućnosti asistirati svakom poduzetniku da se promoviše u Bizbook poslovnoj zajednici, ostvari nove kontakte i pripremi za nastavak poslovanja nakon ukidanja privremenih mjera zaštite od širenja koronavirusa - poručuje Erna Šošević. 


Potencijal ove ideje leži upravo u dostupnosti mikro, malih, srednjih i velikih kompanija na jednom mjestu, mogućnost odabira najboljih ponuda i brza reakcija na potražnju. Digitalno umrežavanje je posebna pogodnost ukoliko uzmemo u obzir prebukirane rasporede privrednika, nepostojanje relevantnih kontakt podataka za većinu kompanija, te najčešće nepovjerenje u drugu stranu. Kompanije na Bizbook platformi moraju imati aktivne bankovne račune da bi pristupili članstvu, što kreira jednu zdravu i sigurnu poslovnu zajednicu. 


Bizbook.ba team poziva sve privrednike da se besplatno registruju na www.bizbook.ba i iskoriste probni period za online umrežavanje sa drugim kompanijama, predstavljanje svojih kompanija Bizbook poslovnoj zajednici i omoguće svojoj kompaniji novi, domaći, digitalni poslovni alat.  

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!