FOTO/ Poštuju se naredbe

U Sarajevu zatvoreni kafići i restorani: Ulice poluprazne, samo poneki šetač

Hronika18.03.20, 14:19h

Rigorozne mjere donesene su u cilju suzbijanja širenja korona virusa

 


Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine Sarajeva od jutros su poluprazne, a zatvoreni su i ugostiteljski objekti, odnosno svi objekati gdje se može okupljati stanovništvo.

 

Rigorozne mjere donesene su u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

 

Federalni štab civilne zaštite donio je u utorak naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja i obustavlja rad ugostiteljskih objekata, kao i usluge kulturnih i sportskih institucija, odnosno svih objekata gdje se može okupljati stanovništvo.

 

Federalni štab civilne zaštite donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, da se obustavlja rad svim ugostiteljskim objektima (restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama...). Također je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija (muzeji, pozorišta, koncertne dvorane, umjetničke galerije, kina, bazeni, spa centri, teretane...).

 

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, te restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za hotelske goste, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. Naredba se primjenjuje od 18. marta 2020. godine u šest sati ujutru.

 

U sarajevskom Starom Gradu jutros su zatvoreni restorani i kafići, a ulici Ferhadiji samo se može vidjeti mali broj osoba koji su na ulici, vjerovatno zbog neophodnih obaveza koje moraju završiti.

 

U Bosni i Hercegovini do sada su zabilježena 34 slučaja zaraze korona virusom. U Federaciji BiH zabilježeno je sedam slučajeva, a u RS-u 27 slučajeva pozitivnih na novi korona virus. Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, s blagim ili bez simptoma.

 

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još