Video/ Tvrdi da nije boravio izvan BiH

Zaražena osoba u Mostaru bila smještena na Odjel za plućne bolesti!

Hronika17.03.20, 17:36h

Zaražena osoba u Mostaru bila smještena na Odjel za plućne bolesti!
Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza

 

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović izjavio je u utorak novinarima, nakon što je u Mostaru potvrđen prvi slučaj zaraze koronaviruisom, kako zaraženi pacijent tvrdi da nije doputovao u Mostar iz neke od zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

 

 "Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije. Tek se u naknadnom postupku može utvrditi je li netko krivo informirao javnost, obmanuo svoje liječnike ili rekao neistinu medicinskom osoblju. U ovom trenutku mi možemo jedino i isključivo vjerovati onome što su kazali pacijenti", rekao je Pavlović.

 

 Ponovio je kako su u ponedjeljak na Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta, otac i sin, sa šireg područja Grada Mostara, po njihovim navodima, bez pozitivne epidemiološke anamneze, ali s respiratornim teškoćama i upalom pluća.

 

 "Oni su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan nalaz, a za sina negativan", kazao je Pavlović u ime Stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a. 

 

 Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza.

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još