Mjera koja će umanjiti svakodnevne troškove građana

Sarajevska općina ukida naplatu garaže zbog korona virusa

Hronika17.03.20, 13:09h

Sarajevska općina ukida naplatu garaže zbog korona virusa
Parking je besplatan u terminu od 07,00 do 23,00 sata, kada se garaža zatvara

 

Zbog vanredne situacije uzrokovane pojavom korona virusa, sarajevska Općina Stari Grad odlučila je svim građanima na besplatno korištenje ustupiti novotvorenu javnu garažu preko puta Vijećnice.

 

“Svi građani koji imaju potrebu za korištenjem parkinga u užoj gradskoj jezgri, do kraja mjeseca marta mogu koristiti parking mjesta u podzemnoj garaži prekoputa Vijećnice, besplatno”, saopćeno je iz ove Općine.

 

Zbog vanredne situacije uzrokovane pojavom korona virusa, te značajnog smanjenja prometa, zarade i očekivanih ekonomskih posljedica, ovo je jedna od mjera koja će umanjiti svakodnevne troškove građana, navode u Općini.

 

Dakle, parking je besplatan u terminu od 07,00 do 23,00 sata, kada se garaža zatvara. Kapacitet podzemne garaže je 157 parking mjesta.

 

Podzemnu garažu i višenamjenski trg izgradila je Općina Stari Grad Sarajevo koja njome i upravlja. Cijeli prostor je osiguran video nadzorom, a u slučaju potrebe za sve informacije građani se mogu obratiti općinskim uposlenicima raspoređenim za rad u garaži.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!