Na KCUS-u završeno testiranje

Žena iz Bihaća pozitivna na korona virus, u BiH 26 oboljelih

Hronika17.03.20, 11:42h

Žena iz Bihaća pozitivna na korona virus, u BiH 26 oboljelih
Time je u BiH dosad zabilježen 26. slučaj koronavirusa - u entitetu Republika Srpska 20, a u Federaciji BiH je šest osoba zaraženo koronavirusom

 

U Bosni i Hercegovini registriran je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, koji je potvrđen kod ženske osobe iz Bihaća.

 

- Mi smo na Kliničkom centru u Sarajevu danas testirali sedam uzoraka na koronavirus, dva iz Sarajeva i pet iz Bihaća. Jedan uzorak iz Bihaća je pozitivan na koronavirus, a ostalih šest su negativni - potvrdila je Feni direktorica Kliničkog centra UNSA Sebija Izetbegović.

 

Time je u BiH dosad zabilježen 26. slučaj koronavirusa - u entitetu Republika Srpska 20, a u Federaciji BiH je šest osoba zaraženo koronavirusom.

 

Zbog pandemije koronavirusa, u BiH stalno zasjedaju krizni štabovi, poduzimaju se brojne mjere, a izdata su upozorenja građanima, posebno starim osobama, da ne izlaze iz kuće bez potrebe.

 

U entitetima su proglašena stanja prirodne nesreće i vanredno stanje.

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!