VIDEO/ Trijažni šatori ispred zdravstvenih ustanova

'On me ovdje ispipa, pregleda': Nisu svi zadovoljni mjerama u Sarajevu, gužva pred KCUS-om

Hronika16.03.20, 13:01h

'On me ovdje ispipa, pregleda': Nisu svi zadovoljni mjerama u Sarajevu, gužva pred KCUS-om
Trijažni šatori nalaze se ispred domova zdravlja koji se nalaze u sastavu Javne ustanove Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, zatim ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ispred Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

U cilju prevencije korona virusa, od jutros su ispred zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo postavljeni trijažni šatori.

 

Kako javlja reporter N1, zbog trijaže jutros je bila gužva pred ulazom u KCUS, a pacijenti su bili nezadovoljni.

 

"Šta on mene ovdje ima da pregleda? Ja ako sam bolesna ja ću sama doći i moliti da me primi. On me ovdje ispipa, pregleda, pošalje me na kliniku, oni me vrate, tamo nema nikoga. Ovo je čisto iživljavanje na narodu. Ja sam došla zbog bolesti, i to teške, i on ovdje treba da me pipa, da me pregleda... Dođem na kliniku i oni me vrate. Na sramotu", kazala je jedna nezadovolja pacijentica.

 

Trijažni šatori nalaze se ispred domova zdravlja koji se nalaze u sastavu Javne ustanove Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, zatim ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ispred Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

U šatorima se nalazi medicinski tim koji razvrstava pacijente prema stepenu hitnosti, mjeri se tjelesna temperatura pacijenata i daje im se epidemiološka anketa koju popunjavaju.

 

Videoprilog pogledajte OVDJE.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još