Iz Kriznog štaba saopšteno

U Kantonu Sarajevo nema zaraženih koronavirusom

Hronika16.03.20, 12:45h

U Kantonu Sarajevo nema zaraženih koronavirusom
Kontinuirano se prati epidemiolška situacija u zemlji i regionu, te u skladu s tim razmatra uvođenje javno zdravstvenih mjera

 

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, saošteno je iz Vlade KS.

 

Vlada Kantona Sarajevo zajedno sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja, te je ovim povodom na današnjem sastanku Kriznog štaba prisustvovao premijer KS Mario Nenadić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Sa Vladom Kantona Sarajevo i njenim resornim ministarstvima dogovoreno je provođenje niza konkretnih mjera i aktivnosti koje za cilj imaju prevenciju pojave koronavirusa na području Kantona Sarajevo.


I dalje su na snazi sve naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.


Kontinuirano se prati epidemiolška situacija u zemlji i regionu, te u skladu s tim razmatra uvođenje javno zdravstvenih mjera.


Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva i Krizni štab Ministarstva zdravstva, a sve s ciljem prevencije sprječavanja pojave koronavirusa, saopšteno je iz Vlade KS.


Podsjećaju i da je na snazi Naredba Kriznog štaba kojom se osobama, koje su posljednjih 14 dana boravile u zemljama koje su ugrožene zarazom koronavirusom (posebno Kini, Italiji, Južnoj Koreji i Iranu, a i sva druga ugrožena područja), koje nisu prošle sanitarnu kontrolu na graničnim prijelazima i nemaju izdato rješenje o zdravstvenom nadzoru/samoizolaciji, da se obavezno telefonski jave nadležnoj epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo KS na otvorene brojeve telefona, i to: 062/086- 282, 062/030-778, 062/030-796 i 062/030-728, a u cilju uspostavljanja zdravstvenoga nadzora i vođenja registra.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!