EPIDEMIJA ZAUSTAVLJA FILMSKU I TV INDUSTRIJU U BIH I SVIJETU

Zbog korona virusa prekinuto snimanje nove sezone „Lud, zbunjen, normalan“

Kultura15.03.20, 20:18h

Zbog korona virusa prekinuto snimanje nove sezone „Lud, zbunjen, normalan“
Ovih dana je Netflix objavio da trenutno prekida rad na svim svojim započetim produkcijama do daljnjeg, iste odluke donose i druge brojne producentske kuće u Evropi i svijetu. Veliko je pitanje da će biti odgođen i filmski festival u Cannesu, koji treba da održava u periodu 12-22 maj

 

Strah od epidemije korona virusa uzma svoj danak i u filmskoj i tv industriji. Tako je, nakon sedmice rada ekipe, obustavljeno snimanje nove sezone popularne TV serije „Lud, zbunjen, normalan“. Odlučila je to tim producentske kuće FIST i prije nego što što su dobili nalog nadležnih institucija za ovaj potez. 


Odluka se čini ispravnim i odgovornom, jer su ekipe koje rade ovakve igrane projekte brojne i u kontaktu sa velikim brojem ljudi oko njih.


Izgleda da će nekoliko najavljenih velikim filmskih projekta u BiH i regiji doživjeti istu sudbinu i morati biti odgođeni sa ovoga proljeća na drugi dio godine, ili čak na duži vremenski period. Ovo je za DEPO Portal potvrdila Anila Gajević, vlasnica agencija „Zona“, koja radi casting za brojne filmske producentske kuće u BiH, regiji i svijetu.


O tome ona kaže:


- Stali su nam ovih dana praktično svi najavljeni projekti, uključujući i nekoliko velikih svjetskih projekata u kojem smo bili uključeni.


Ovih dana je Netflix objavio da trenutno prekida rad na svim svojim započetim produkcijama  da daljnjeg,  iste odluke donose i druge brojne producentske kuće u Evropi i svijetu.


Trenutno je veliki upitnik da će biti odgođen i filmski festival u Cannesu, koji treba da održava u periodu 12-22 maj.


(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!