Tužilaštvo istražuje slučaj

Obdukcija otkrila: Poznat uzrok smrti 20-godišnje porodilje iz Tuzle

Hronika13.03.20, 11:18h

Obdukcija otkrila: Poznat uzrok smrti 20-godišnje porodilje iz Tuzle
Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje, te će biti izdate naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje

 

U nalazu i mišljenju vještaka obducenta, a vezano za uzroke smrti dvadesetogodišnje porodilje koja je preminula 9. marta na Klinici za ginekologiju i akušerstvo  u UKC-u Tuzli, navedeno je da je smrt nastupila uslijed septičnog šoka a koji je, najvjerovatnije, posljedica infekcije piogenim streptokokom grupe A.

 

Tužilaštvo je odmah na osnovu izjave muža preminule formiralo predmet, te je  u saradnji sa MUP-om TK izuzeta sva medicinska dokumentacija koja se odnosi na dvadesetogodišnju djevojku.

 

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje, te će biti izdate naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje. Također će se saslušati sve osobe koje imaju neposredna ili posredna saznanja o ovom događaju, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK. 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!