Najveći dnevni skok broja oboljelih do sada

Dramatičan porast broja zaraženih korona virusom u Sloveniji

Hronika11.03.20, 21:08h

Dramatičan porast broja zaraženih korona virusom u Sloveniji
Ministar zdravstva Aleš Šabeder još je na konferenciji za novinare rano popodne govorio o potvrđenih 47 slučajeva, ali dodao da će broj infekcija na žalost vjerovatno rasti

 

U Sloveniji je u srijedu broj novih slučajeva osoba s potvrđenom zarazom koronavirusom u kratko vrijeme dramatično porastao na 57.

 

"U Sloveniji danas do 14 sati imamo 57 potvrđenih slučajeva koronavirusa, do sada je testirano 2.270 osoba", objavila je na Twitteru slovenska vlada.

 

Od utorka navečer broj novih potvrđenih slučajeva dramatično je porastao za 23 nova slučaja, što je najveći dnevni porast oboljelih do sada.

 

Ministar zdravstva Aleš Šabeder još je na konferenciji za novinare rano popodne govorio o potvrđenih 47 slučajeva, ali dodao da će broj infekcija na žalost vjerovatno rasti, prenosi Hina.

 

Zbog nove situacije mandatar za sastav nove vlade i budući premijer Janez Janša danas je predložio vladi u odlasku Marjana Šareca formiranje posebnog stožera za suzbijanje koronavirusa koji bi koordinirala Civilna zaštita, a u koje tijelo bi se uključili svi ministri aktualne i buduće vlade, uz suradnju sa stručnjacima, te dnevno obavještavanje javnosti o situaciji.

 

Direktor ljubljanskog UKC-a Janez Poklukar izjavio je danas za medije da je jedan od oboljelih koji je u toj bolnici "u kritičnom stanju". Budući da je rekao kako je u bolnicu došao u slabom stanju i da je operiran jer je imao ozljedu, može se pretpostaviti da je riječ o 60-godišnjaku koji je u Sloveniju doputovao iz Maroka preko Italije i koji se smatra "nultim", odnosno prvim pacijentom koji je u zemlju importirao virus.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!