Potvrđeno na KCUS-u

Prvi slučaj korona virusa u FBiH: Zaražena žena koja je boravila u Italiji!

Hronika09.03.20, 20:23h

Prvi slučaj korona virusa u FBiH: Zaražena žena koja je boravila u Italiji!
Prvi slučajevi oboljelih od virusa korona u našoj zemlji zabilježeni su u Banjoj Luci

 

Predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavorusa i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić, potvrdio je u izjavi za Fenu da je danas otkriven prvi slučaj koronavirusa i u tom kantonu.

 

-Upravo smo dobili potvrdu da je nalaz pozitivan. Radi se o ženskoj osobi iz Zenice, koja je boravila u Italiji i koja je bila pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji. Imala je blaže simptome, a naše su je službe testirale i test je bio pozitivan. Sutra će biti smještena na Odjel za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica ili izolatorij u Stacionaru- kazao je Jupić.

 

On napominje kako je, s obzirom na širenje virusa u okruženju, bilo za očekivati da će stići i do Zenice, ali i da su pokazali da se ozbiljno bave borbom protiv koronavirusa.

 

-Da je nismo testirali i uzorak poslali u Sarajevo, ne bi ni bila evidentirana. Uglavnom, sve je pod nadzorom i nema mjesta panici - ističe Jupić, koji za sutra najavljuje novu sjednicu Kriznog štaba ZDK.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još