Potvrđeno

Četvrti slučaj korona virusa u BiH, zaražena djevojčica!

Hronika09.03.20, 17:08h

Četvrti slučaj korona virusa u BiH, zaražena djevojčica!
U BiH imamo novi slučaj zaraze, sad imamo ukupno četiri osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zastite RS Alen Šeranić, nakon sastanka Koordinacionog tima za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u RS u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva novi korona virus

 

U BiH imamo novi slučaj zaraze, sad imamo ukupno četiri osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zastite RS Alen Šeranić, nakon sastanka Koordinacionog tima za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti u RS u vezi sa pojavom bolesti koju izaziva novi korona virus.

 

– Riječ je o učenici iz Čelinca. Škola je dezinfikovana, neće biti zatvorena – rekao je Šeranić.

 

Dodao je da je prvi nalaz kod djevojčice bio negativan.


– Za vikend se pojavila temperatura, uzet je uzork i on je bio pozitivan – rekao je Šeranić.

 

Dodao je da su svi koji imaju rješenje o izolaciji dužni da se pridrzavaju mjera.
 

– Za sve potvrđene slučajeve smo otkrili način zaraze. U ovom trenutku nema potrebe za zabranu javnog okupljanja – kaže Jelena Đaković Dević iz IJZ i apeluje da se održavaju mjere lične higijene.

 

- Kordinaciono tijelo Vlade RS razgovara o mjerama koje će se poduzeti, te će djeca i nastavnici iz razreda biti pregledana – rekao je resorni ministar. 

 

U RS je u pod zdravstvenim nadzorom 240 osoba, a 55 je "izašlo" iz tog zdravstvenog nadzora.

 

Podsjećamo, otac zaražene djevojčice je radio u Italiji i doputovao je zajedno s muškarcem koji je prvi zaraženi virusom korona u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još