Sastanak sa premijerom Nenadićem

Prva transverzala i trolejbus ka Vogošći prioriteti Vlade Kantona Sarajevo

Hronika09.03.20, 16:48h

Prva transverzala i trolejbus ka Vogošći prioriteti Vlade Kantona Sarajevo
Načelnik Smajić je istakao kako je on lično jako zadovoljan potvrdom spomenutih prioriteta i da je vrlo značjno da su ova dva važna projekta, kao što su Prva transverzala i uvođenje trolejbuskog saobraćaja prioritet i Vladi KS


Strateško opredjeljenje Vlade je otvaranje Kantona Sarajevo, prema sjevernim i zapadnim izlazima iz grada a to znači, da su i izgradnja Prve transverzale i povezivanje Vogošće sa centralnim dijelom Sarajeva trolejbuskim saobraćajem, prioriteti Vlade Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Press centra Vlade KS.

 

Ovo je na današnjem sastanku sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem poručio premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić. Potcrtao je kako će Vlada na čijem je čelu sigurno imati senzibiliteta za potrebe građana Vogošće, a posebno kod realizacije projekta koji su od značaja i za Vogošću i centralni dio Sarajevo, a takvi su projekti Prva transverzala i trolejbuska linija do Vogošće.

 

Sastanku su prisustvovali i ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, kao i pomoćnik općinskog načelnika za urbanizam i prostorno planiranje Hakija Delić.

 

Ovom prilikom, ministar Kalem je najavio da će već na jesen ove godine biti operativna sredstva za obnovu kontaktne mreže trolejbuskog saobraćaja i izgradnju podstanica u Hotonju i Vogošći, dok je ministar Kapidžić pojasnio kako je ovaj projekt važan dio uvođenja električnog saobraćaja što je jedna od strateških mjera za smanjenje zagađenja u Kantonu Sarajevo.

 

Načelnik Smajić je istakao kako je on lično jako zadovoljan potvrdom spomenutih prioriteta i da je vrlo značjno da su ova dva važna projekta, kao što su Prva transverzala i uvođenje trolejbuskog saobraćaja prioritet i Vladi KS.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!