Rezultat višemjesečne istrage

Uhapšena sutkinja Općinskog suda u Zenici u zajedničkoj akciji FUP-a i OSA-e

Hronika09.03.20, 13:48h

Uhapšena sutkinja Općinskog suda u Zenici u zajedničkoj akciji FUP-a i OSA-e
Ona će tokom sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje

 

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Federalne uprave policije Sarajevo uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno sigurnosne agencije danas su uhapsili sutkinju Općinskog suda u Zenici M.K.

 

Hapšenje je uslijedilo kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjesečnog rada na aktivnostima u akciji kodnog naziva „Kameleon", koje su provodile navedene agencije pod nadzorom Tužilaštva ZDK, a zbog postojanja osnova sumnje da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela.

 

Ona će tokom sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz tog tužilaštva.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!