Najbolji bh. profesionalni bokser

Damir Beljo odbio nastupati za Hrvatsku: 'Ne stidim se ničega... Živim u BiH, to je moja zemlja i volim je najviše na svijetu'

Sport08.03.20, 11:11h

Damir Beljo odbio nastupati za Hrvatsku: 'Ne stidim se ničega... Živim u BiH, to je moja zemlja i volim je najviše na svijetu'
Kad god boksam, pjesma na ulasku je "Hercegovina u srcu". Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću, rekao je Beljo

 

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Damir Beljo gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je progovorio o tome zašto je odlučio nastupati za BiH.

 

Beljo je Hrvat iz Mostara s ramskim korijenima, a imao je ponudu da nastupa za Hrvatsku.

 

- Bilo je to 2008. godine kad sam bio na prvenstvu Hrvatske, ali sam to odbio. Živim u Bosni i Hercegovini i to je moja zemlja koju volim najviše na svijetu. Ja sam Hrvat, volim i Hrvatsku i ne smatram da je bilo ko veći ili manji Hrvat. Ono dolje je moja zemlja koju volim najviše na svijetu.

 

Zamjeraju li mu neki što se odlučio nastupati za BiH?

 

- Ko će narodu ugoditi? Neki jesu, neki nisu. Ne sramim se ničega, javno kažem ko sam i što sam - rekao je Beljo te dodao:

 

- Kad god boksam, pjesma na ulasku je "Hercegovina u srcu". Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću. Naravno, sa mnom ide i zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine jer sam Hrvat iz BiH te ramska zastava da pokažem poštovanje prema svom ocu koji je iz Rame.

 

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još