EFENDIĆ I ČAMPARA DRUMOM, IZETBEGOVIĆI (POLITIČKOM) ŠUMOM

Umjesto Sarajlića na čelu Kadrovske komisije njegov 'kum', Sebija potpredsjednica

Front07.03.20, 11:28h

Umjesto Sarajlića na čelu Kadrovske komisije njegov 'kum', Sebija potpredsjednica
Sve ovo jasno govori da bračni par Izetbegović kadroviranje u svojoj stranci ne puštaju iz svojih ruku, bez obzira na političke potrese kroz koje prolazi ova stranka

 

Kako je jutros u sarajevskim medijima objavljeno, nakon ostavke Asima Sarajlića, već je izabrana nova kadrovska komisija Kantonalnog odbora SDA.

 

Novi predsjednik Kadrovske komisije SDA Sarajevo je Sedin Kahriman, aktuelni generalni direktor BH Telecoma, poznat, kako piše Klix, i kao kum Asima Sarajlića. Istovremeno, za potpredsjednicu Kadrovske komsije KO Sarajevo izabrana je Sebija Izetbegović.

 

Sve ovo je urađeno u potpunoj tišini i očito bez znanja drugih važnih funkcionera ove stranke poput Aljoše Čampare, koji je sinoć na FACE TV više puta izjavio kako vjeruje da će odluka o izboru Fikreta Prevljaka biti poništena i da SDA ima snage da zajednički riješi problem povjerenja untar sebe nakon afere „Asim“.


Očito da Izetbegović ne misli tako, jer na prošlosedmičnoj konferenciji za novinare rekao da su izbori za Kantonalni odbor SDA Sarajevo održani su u skladu sa pravilima.

 

"Imamo žalbe Semira Efendića koje će biti razmotrene, ali ne mislim da će taj čitav proces biti doveden u pitanje", izjavio je tada Izetbegović.

 

Proces kompletiranja vrha SDA u Sarajevu nastavljen je i nakon izbora Prevljaka za predsjednika, pa su već izabrani potpredsjednici KO SDA.

 

Na ove funkcije izabrani su opet Sebija Izetbegović, Mahir Dević, te Hazim Bahtanović, kao i Eldar Čomor, Jasmina Biščević-Tokić i Miralem Šurković.

 

Sve ovo jasno govori da bračni par Izetbegović kadroviranje u svojoj stranci ne puštaju iz svojih ruku, bez obzira na političke potrese kroz koje prolazi ova stranka i kroz koje još može proći, obzirom na duboku podijeljenost koja vlada unutar SDA u Sarajevu, ali i u čitavoj BiH.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još