NE SMIRUJE SE SUKOB UNUTAR SDA

Raste broj upletenih u aferu 'Asim': Reakcija jednog čovjeka ostala je neprimijećena... Ko je Admir Mulaosmanović?

Front05.03.20, 23:22h

Raste broj upletenih u aferu 'Asim': Reakcija jednog čovjeka ostala je neprimijećena... Ko je Admir Mulaosmanović?
Jedna skandalozna reakcija ostala je neprimijećena... Radi o čovjeku koji je sada član Predsjedništva SDA, u suprotnom njegova bi reakcija bila potpuno nevažna

 

 

Nakon afere "Asim", koja je duboko uzdrmala odnose unutar SDA, očito je da se situacija u ovoj stranci, i oko nje, ne smiruje. Unutarstranački sukobi se šire, a broj upletenih u ovaj veliki politički skandal raste. 


Iako su reakcije u javnom životu prilično utihnule, one na društvenim mrežama plamte i dalje... Tako se večeras na Facebook profilu "Devet heroja" pojavio post koji se bavi rekacijom Admira Mulaosmanovića na aferu koja je razotkrila duboke koruptivne radnje visoko pozicioniranih članova SDA. Kako se navodi u postu, riječ je o čovjeka koji je "svoju karijeru napravio na liku i djelu rahmetli Alije Izetbegovića i koji tvrdi da je doktorirao na temu 'Političke filozofije Alije Izetbegovića'".


Inače, Mulaosmanović je nekadašnji član SBB-a, a danas član Predsjedništva SDA.

 

U Facebook komentaru u pitanje se dovodi njegova izjava kojojm je pokušao da relativizira skandal oko "namještanja poslova" i pokušao da dovede u istu ravan potez Semira Efendića, koji je ukazao na korupciju, sa onima koji se bave koruptivnim aktivnostima.


Iz (anonimnog) posta je očito da se radi o dobrim poznavaocima unutarstranačkih prilika u SDA i dobro informiranim izvorima te da se sukob u "temeljnoj stranci u Bošnjaka", uprkos nastojanju njenog rukovodstva, i dalje ne smiruje. 


A o čemu se radi, čitajte u priloženom postu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još