Bogat popratni program

Festival komedije 'Mostarska liska 2020' od 10. do 16. aprila

Kultura05.03.20, 14:36h

Festival komedije 'Mostarska liska 2020' od 10. do 16. aprila
Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, 15. aprila, gledaoci će moći uživati u izvedbi predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak

 

Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020." bit će otvoren 10. aprila u 20 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru izvedbom predstave "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

 

Naredne večeri, 11. aprila, na repertoaru je predstava "Čekajući Godoa" Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića, koju će izvesti ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.

 

U nedjelju, 12. aprila, igra predstava "Identitluk", nastala prema motivima djela Amina Maaloufa i u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

 

Ponedjeljak, 13. april, rezervisan je za nastup Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke i predstavu "Istina" Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok je narednog dana, 14. aprila, planirana izvedba predstava "GospOUdinNOUbadi", autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi Teatra EXIT iz Zagreba.

 

Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, 15. aprila, gledaoci će moći uživati u izvedbi predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Festival će biti zatvoren 16. aprila, dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi "Split in Space" autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.

 

Pored takmičarskog, Mostarska liska i ove godine obiluje bogatim popratnim programom, koji će biti objavljen neposredno prije početka festivala, najavili su iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!