Nakon što je potvrđen slučaj u razredu

Učenici OŠ 'Branko Ćopić' bit će testirani na korona virus

Hronika05.03.20, 10:36h

Učenici OŠ 'Branko Ćopić' bit će testirani na korona virus
Radojić podsjeća da je gradski štab od prošle sedmice uveo dnevno praćenje, te da je sada na snazi direktno operativno djelovanje onih organa i službi koji su uključeni u rad doma zdravlja

 

Učenici Osnovne škole “Branko Ćopić” biće pregledani na novi virus korona, nakon što je za jednog učenika osmog razreda potvrđeno da je pozitivan na ovaj virus.

 

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, rekao je da će banjalučki Dom zdravlja danas obaviti preventivne preglede kod učenika.

Zeljković: Djeca će biti testirana!

Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je kako će ovaj institut vršiti testiranja nad djecom iz banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić", koja će doći danas na pregled, javljaju Nezavisne novine.
"Bitno je da se građani s određenim smjernicama javljaju svojim ljekarima telefonski. Nakon toga se prati njihova epidemiološka situacija. Kontaktira se dom zdravlja koji onda kontaktira epidemiološku službu. Bitno nam je da zdravstveni sistem funkcioniše i da nema problema u komunikaciji", naglasio je Zeljković.

 

– Roditelji će biti obaviješteni da dovedu djecu, kako bi bila testirana – ističe Radojičić.

 

Radojić podsjeća da je gradski štab od prošle sedmice uveo dnevno praćenje, te da je sada na snazi direktno operativno djelovanje onih organa i službi koji su uključeni u rad doma zdravlja.

 

– Djeca OŠ Branko Ćopić su jutros vraćena kućama, škola je zatvorena. Nastave neće biti do ponedjeljka. Procjenjivat ćemo situaciju i jutros smo zajedno procijenili da se izvrši preventivni pregled čitavog odjeljenja – ističe Radojičić i dodaje da treba pojačati higijenske mjere – rekao je Radojičić.

 

– Posebno smo upozorili da starije osobe s hroničnim oboljenjima preventive radi smanje kretanja. Preporučujemo da ne izlaze na javna okupljanja. Jer kod njih koronavirus može imati veće posljedice – naglasio je Radojičić.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!