Nastala prava zbrka

Iz press službe Vlade KS poručili: Naša Facebook stranica nije u vlasništvu Britanske ambasade!

Front04.03.20, 19:17h

Iz press službe Vlade KS poručili: Naša Facebook stranica nije u vlasništvu Britanske ambasade!
Ovim putem upućujemo izvinjenje Britanskoj ambasadi zbog neugodnosti koju je ova objava stvorila, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS

 

Služba za protokol i press Kantona Sarajevo uputila je danas saopštenje za javnost koje se odnosi na navode da je službena Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Britanske ambasade.


Ovim putem demantujemo današnju objavu u kojoj je kolegica Bojadžić navedena kao izvor podatka da je Britanska ambasada vlasnik FB stranice Vlade KS.


Ova činjenica nije tačna. Vlasnik FB profila je Vlada Kantona Sarajevo. FB stranica je pokrenuta u prošlom sazivu ali svakako ostaje kao komunikacijski alat novoformirane Vlade kao i svih budućih. U samom uspostavljanju FB profila te drugih digitalnih kanala Vlada KS je dobila podršku međunarodne zajednice u BiH koja podržava sve napore svih vlada koje idu u pravcu jačanja transparentnosti i dvosmjerne komunikacije s građanima.


Ovim putem upućujemo izvinjenje Britanskoj ambasadi zbog neugodnosti koju je ova objava stvorila te se zahvaljujemo na pomoći koju je uvijek pružala unapređenju rada administracije u Kantonu Sarajevo i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS.

 

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su danas da je Lamija Bojadžić iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo navodno rekla da nemaju pristup Facebook stranici, te da je Facebook stranica Vlade KS u vlasništvu Ambasade Velike Britanije u BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!