danas će se znati je li kraj pregovorima

HDZ i SDA danas o izborima u Mostaru i Izbornom zakonu

Front04.03.20, 08:37h

HDZ i SDA danas o izborima u Mostaru i Izbornom zakonu
Danas ćemo zapravo znati je li ovo kraj pregovora najavio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović

 


Delegacije HDZ-a i SDA predvođene predsjednicima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem sastaće se danas u Mostaru.

 

Među najavljenim temama razgovora su pitanje Mostara i Izborni zakon.

 

Danas ćemo zapravo znati je li ovo kraj pregovora najavio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

 

- Početak nije, a da je kraj, vjerovatno jeste. U srijedu ako se dogovorimo, ili prepoznamo dogovor o paketu Izbornog zakona koji će riješiti pitanje konstitutivnosti i legitimnosti, naravno i Mostara, u svim presudama, onda ima smisla još 15-20 ili mjesec dana raditi. Procijenit ćemo u srijedu ima li od toga nešto ili ne, želju da dogovaramo i onda ćemo znati je li kraj, nastavljamo li razgovarati. To ćete znati već u srijedu, ili razgovaramo ili smo ušli u neku drugu fazu - kazao je Čović tada.

 

Izetbegović je poručio kako misli da će se dalje nastaviti sastajati i prije svega stabilizirati prilike u BiH.

 

-.Čović je rekao da ću se ja iznenaditi kako je rješenje blizu, možda bude muštuluk po pitanju izbora gradonačelnika Mostara. A što se tiče Izbornog zakona nisu približeni stavovi. Pitao sam partnere , Radončića i Komšića, ima li smisla razgovarati dalje o tom pitanju, rekli su da ima, ja njih predstavljam sve, mi tragamo za modelom kojim će biti zadovoljan i HDZ i građanske ljevičarske stranke. Radončić, Komšić i ja smtaramo da ne treba odustajati. Ne mislim da nešto posebno možemo postići po pitanju Izbornog zakona, ali SDA i HDZ BiH trebaju redovno da se sastaju, rekao je je jučer Izetbegović.

 

Sastanak će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 13.00 sati, a izjave za medije planirane su u 14.30 sati.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!