Praksa nepoznata u našem političkom diskursu

Vlada Edina Forte napravila je nešto što dosad nije nijedna: Pogledajte dokument primopredaje vlasti!

Front03.03.20, 19:22h

Vlada Edina Forte napravila je nešto što dosad nije nijedna: Pogledajte dokument primopredaje vlasti!
Saziv Vlade KS na čelu sa premijerom Fortom ostavlja započete projekte koji su u interesu građana, novom sazivu u dobroj vjeri da ih vode i završe angažirajući sve lične i sistemske raspoložive resurse

 


Registar projekata od značaja za građane Kantona Sarajevo je jedinstven dokument primopredaje vlasti koji je saziv Vlade KS na čelu sa premijerom Edinom Fortom pripremio za svoje nasljednike.

 

- Iako je ova praksa nepoznata u našem političkom diskursu smatramo je obavezom prema građanima i kontinuitetom razvoja demokratske prakse i građanske uljudnosti u našem Kantonu i državi - saopćeno je iz Vlade KS.

 

Dokument sadrži projekte iz 12 resora koje su započeli ministri iz ovog saziva, a čija realizacija će podići kvalitet života građana Sarajeva. Projekti se odnose na poboljšanje javnog prevoza, podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga, proširenje obuhvata predškolskog odgoja, sužavanja prostora za korupciju, konsolidaciju finansijskog poslovanja…

 

Za svaki od projekata precizno su navedeni vrijednost, očekivani rezultati, vremenski okviri, status realizacije. Dokument će biti koristan alat za praćenje efikasnosti rada novog saziva vlade, kada su u pitanju vitalni interesi građana Kantona Sarajevo.

 

Saziv Vlade KS na čelu sa premijerom Fortom ostavlja započete projekte koji su u interesu građana, novom sazivu u dobroj vjeri da ih vode i završe angažirajući sve lične i sistemske raspoložive resurse.

 

Registar projekata od interesa za građane KS u cjelosti možete pročitati ovdje.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još