Asim Sarajlić se oglasio na pauzi sjednice Kolegija SDA

Ostavka je konačna! Izvinjavam se svima koje sam činjenjem ili nečinjenjem ugrozio... Život ide dalje!

Front03.03.20, 17:39h

Ostavka je konačna! Izvinjavam se svima koje sam činjenjem ili nečinjenjem ugrozio... Život ide dalje!
Podnio sam ostavku na sve stranačke funkcije, a u narednim danima će se znati i da li ću ostati delegat u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH, rekao je Sarajlić

 


Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) danas na sjednici razmatra situaciju u vezi sa snimkom u kojem je glavni akter potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke Asim Sarajlić, koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije.

 

Sarajlić je u pauzi sastanka izjavio kako je njegova ostavka na sve stranačke funkcije konačna.

 

Kazao je kako je informirao rukovodstvo SDA o saznanjima koja je imao, kao i o stvarima koje su se dešavale unutar izbornog procesa.

 

- Što se tiče moje ostavke, nisam ostavio prostora ni predsjedniku, ni Kolegiju da se o njoj raspravlja. Dakle, moja ostavka je konačna i na mjesto predsjednika kadrovske i na mjesto potpredsjednika Stranke - istaknuo je Sarajlić, navodeći kako se o tome Kolegij nije imao šta izjašnjavati, „jer to je moja odluka“.

 

Podsjetio je kako je tu odluku donio u petak, uvečer te da je predsjedniku (SDA) poslao u nedjelju, 1. marta.

 

Sarajlić je uputio čestitke novoizabranom rukovodstvu Kantonalnog odbora SDA, izražavajući nadu da će sa generalom Fikretom Prevljakom na čelu imati snage, dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima.

 

Istovremeno, uputio je izvinjenje svima onima koje je na neki način činjenjem, ili ne činjenjem ugrozio, uz konstataciju - da život ide dalje.

 

Odgovarajući na novinarske upite, kazao je da nije saslušan u MUP-u, te da će to vjerovatno uslijediti.

 

- Ja sam na Kolegiju govorio o unutarstranačkim aspektima i svemu onome što je okarakterisalo ovaj izborni proces. Izbori su po meni provedeni u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, a o svemu onome šta je prethodilo i onome šta bilo  poslije, Stranka će vjerovatno odlučivati kroz određene istražne komisije - naveo je Sarajlić.

 

Na upit o tome hoće li ostati na poziciji delegata u Domu naroda PSBiH, Sarajlić odgovorio neodređeno, uz opasku „ pa možda neću biti ni delegat, ostavite malo vremena“.

 

Istovremeno, nije želio govoriti o detaljima o kojim se govorilo na Kolegiju, navodeći kako se radi o stranačkim stvarima koje nisu za javnost.

 

Naveo je, također, kako Stranka ide dalje, te da je SDA najjača stranka u BiH sa svim svojim usponima i padovima, izražavajući žaljenje što je na neki način narušio njen ugled, te podsjećajući da zbog toga i uslijedio njegov spomenuti lični čin (ostavka na sve stranačke funkcije).

 

Sarajlićeva ostavka uslijedila je nakon što je poraženi kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Semir Efendić objavio snimak čiji je Sarajlić glavni akter, a koji je izazvao reakcije u javnosti.

 

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još