'Građani to godinama čekaju'

U SDP-u neugodno iznenađeni ekspozeom kandidata za premijera KS: Nenadiću, šta je s već započetnim projektom?

Front03.03.20, 17:06h

U SDP-u neugodno iznenađeni ekspozeom kandidata za premijera KS: Nenadiću, šta je s već započetnim projektom?
Skandalozno je da se ovako bitan projekat za Kanton Sarajevo, a prvenstveno za Opštinu Vogošća, ne planira realizovati u mandatu nove Vlade Kantona Sarajevo i da se planira zaustaviti bilo kakav napredak u povezivanju Vogošće i Sarajeva

 

 

Građani i građanke opštine Vogošća ostali su neugodno iznenađeni slušajući ekspoze kandidata za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Marija Nenadića. Kandidat za poziciju premijera Nenadić u obraćanju Skupštini Kantona Sarajevo izložio je svoj ekspoze, a u kojem nijednom riječju nije spomenuo već započeti projekat trenutne Vlade Kantona Sarajevo, a to je ponovno uspostavljanje trolejbuske linije na relaciji Sarajevo-Vogošća-Sarajevo.


Građani/ke opštine Vogošća godinama čekaju da se obnovi trolejbuska mreža do Vogošće kojom bi se osiguralo bolje povezivanje opštine Vogošća sa gradskom jezgrom, a istovremeno i unaprijedio kvalitet i funkcionalnost javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo. Koristi od ove linije bi imali svi, a naročito stanovnici/e Vogošće, naselja Šip, kao i susjednih naselja koji nemaju redovno regulisane linije gradskog prevoza.


Prema najavama i izloženom ekspozeu, kandidat za premijera Vlade Kantona Sarajevo, Mario Nenadić u sklopu plana za Ministarstvo saobraćaja u svojim prioritetima ne navodi obnovu i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo iz reda Socijaldemokratske partije, Adnan Šteta, je predvidio zaduženje od pet miliona eura za proširenje i uspostavu trolejbuske mreže do Vogošće, i također najavio procedure javnih nabavki i izbora projektanta za izradu projektne dokumentacije.


Skandalozno je da se ovako bitan projekat za Kanton Sarajevo, a prvenstveno za Opštinu Vogošća, ne planira realizovati u mandatu nove Vlade Kantona Sarajevo i da se planira zaustaviti bilo kakav napredak u povezivanju Vogošće i Sarajeva.


OO SDP BiH Vogošća ovom prilikom apeluje i traži da se Vlada Kantona Sarajevo ozbiljno posveti svakom projektu koji će dovesti do uređenijeg, funkcionalnijeg i kvalitetnijeg javnog prevoza na području čitavog Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još