Snimak i afera 'Asim' mnogo otkrili

Naša stranka pokreće postupak protiv Abdulaha Skake: Tražimo da se ispita kako je izabran za gradonačelnika!

Front03.03.20, 16:27h

Naša stranka pokreće postupak protiv Abdulaha Skake: Tražimo da se ispita kako je izabran za gradonačelnika!
Nedopustivo je da direktor Obavještajno-sigurnosne agencije posreduje u 'lobiranju', a predmetni snimak pokazuje koliko je u tom 'lobiranju' SDA spremna daleko ići, saopšteno je iz Naše stranke

 

Klub vijećnika Naše strane u Gradskom vijeću Sarajeva uputit će Etičkom vijeću Grada Sarajeva da ispitaju navode o nelegalnosti izbora Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva.

 

Povod je snimak na kojem Asim Sarajlić, doskorašnji potpredsjednik SDA, iznosi detalje koji upućuju na nelegalno lobiranje za Abdulaha Skaku na poziciju gradonačelnika Sarajeva.

 

„U sporazumu koji je potpisan noć prije izbora gradonačelnika Sarajeva jasno su naznačene pozicije u Gradu na koje kandidate trebaju predložiti stranke potpisnice tog sporazuma. Svi vijećnici tih stranaka su potpisali taj sporazum. Neki su mišljenje promijenili u roku od dvanaest sati, a nakon snimka na kojem Asim Sarajlić objašnjava kako je do toga došlo sve ukazuje na nezakoniosti. Nedopustivo je da direktor Obavještajno-sigurnosne agencije posreduje u 'lobiranju', a predmetni snimak pokazuje koliko je u tom 'lobiranju' SDA spremna daleko ići.

 

Želimo podsjetiti da je Naša stranka prije tri godine pokrenula inicijativu za direktan izbor gradonačelnika, upravo da se izbjegne ovakva situacija da 16 ljudi izabere na ovakav način osobu koja vodi Grad, a između ostalog i da kandidat glasa za sebe kao 16-ti glas“, rekli su iz Kluba vijećnika Naše stranje u Gradskom vijeću Sarajeva.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!