Zastupnik SDA u Skupštini KS potvrdio

Aljoša Čampara nakon promjene kandidata: Podržat ću novi sastav Vlade KS

Front03.03.20, 13:46h

Aljoša Čampara nakon promjene kandidata: Podržat ću novi sastav Vlade KS
Čampara se ponovo ogradio o postupaka koji su se mogli čuti u pomenutom snimku, te se izvinio građanima

 

Zastupnik Stranke demokratske akcije Aljoša Čampara obratio se javnosti potvrdivši svoj glas za izbor nove Vlade KS, prenosi N1.

 

- Moj stav je principijelan bio i nema veze sa personalnim sastavom ovih ministara. Obzirom da su se pojavili na snimku na jedan kompromitujući način ja jednostavno nisam mogao podržati sastav nove vlade sa ta dva ministra. Pošto je došlo do novog sastava ja ću podržati novi sastav vlade KS - kazao je Čampara.

 

On je govorio o snimku koji je objavio Semir Efendić, a zbog čijih aktera je Čampara i kazao da neće glasati za novu vladu:

 

- Organi stranke to moraju dobro razmotriti, evidentno je na ovom snimku šta se radilo, da su neki sekretari imali ovjerene listiće. Mislim da je to kompromitiralo potpuno izbor kantonalnog rukovodstva i pored toga ovo je prvi put u izboru predsjednika kantona da nismo imali obraćanje kandidata.

 

- I predsjednik Izetbegović je rekao da će svi koji su učestovali u ovome biti sankcionisati, pitanje sankcionisanja je do nadležnih organa - dodao je.

 

Čampara se ponovo ogradio o postupaka koji su se mogli čuti u pomenutom snimku, te se izvinio građanima:

 

- Osjećam se postiđeno, užasno, ne mogu da vjerujem. Ja se u svoje lično ime izvinjavam svim građanima zbog snimaka koji su se pojavili, drago mi je da smo neke stvari uspjeli ispraviti.

 

Na pitanje da li su nova dva ministra izabrana zbog svojih vještina ili zbog njegovih uslova da neće glasati za novu vladu ukoliko ne bude novog saziva, bez dva sporna ministra Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, Čampara je kazao:

 

- Ne radi se samo o tome da moja ruka bude za. Mislim da je Kadrovska komisija obavila razgovore, mislim da svakom u vladi treba dati jedan period od 100 dana. Ja se nadam da će vlada dobro raditi na dobrobiti građana KS. Javnost će pratiti njen rad, mislim da ona treba biti efikasna, transparentna, brza. Ima mnogo problema, ne vidim ni da je prethodna vlada riješila određena pitanja. Moramo jako brzo raditi i djelovati.

 

Na kraju, Čampara je zaključio da će iz ovih dešavanja svi i SDA izaći jači.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!