otpustili posljednja 34 pacijenta

Drastičan pad broja zaraženih koronavirusom u Kini: Bolnica koju su Kinezi izgradili za samo 10 dana upravo je – zatvorena

Hronika02.03.20, 18:41h

Drastičan pad broja zaraženih koronavirusom u Kini: Bolnica koju su Kinezi izgradili za samo 10 dana upravo je – zatvorena
Zatvorena bolnica bila je jedna od 16 sličnih izgrađenih diljem provincije. Cilj joj je bio suzbijanje epidemije, a tijekom proteklog razdoblja u njoj se liječilo najmanje 12.000 oboljelih


Kina je zatvorila prvu improviziranu bolnicu sagrađenu u samo deset dana, nakon što su posljednji oboljeli od koronavirusa otpušteni iz bolnice.


Vlasti u Wuhanu zatvorile su prvu privremenu bolnicu nakon što su otpustile posljednja 34 pacijenta koji su se oporavili od zaraze koronavirusom. Stopa zaraze u Wuhanu drastično je pala, objavile su vlasti.

 

Wuhan je bio mjesto na kojemu je izbila epidemija koronavirusa, gradnja bolnice u manje od dva tjedna shvaćena je kao moderno čudo gradnje. Tijekom mjesec dana primila je tisuće pacijenata, piše RT.


Posljednji pacijenti u improviziranoj bolnici dobili su negativne rezultate posljednjih testova. Kineski mediji javljaju da se to događa u razdoblju velikog pada oboljelih koronavirusom u provinciji Hubei. Tamo je, naime, prijavljeno manje od 200 novih slučajeva u razdoblju od 24 sata prvi put od siječnja. Izvan provincije Hubei, u kontinentalnoj Kini potvrđeno je samo šest novih slučajeva.

 

Zatvorena bolnica bila je jedna od 16 sličnih izgrađenih diljem provincije. Cilj joj je bio suzbijanje epidemije, a tijekom proteklog razdoblja u njoj se liječilo najmanje 12.000 oboljelih.

 

Voditelj najveće improvizirane bolnice u Wuhanu kapaciteta 2000 kreveta, dr. Zhang Junjian, potvrdio je da je u planu zatvaranje i tog objekta do kraja ožujka. "Ako se ništa izvanredno ne dogodi, očekujem da bi naša najveća improvizirana bolnica, najveća u Wuhanu, mogla završiti svoju povijesnu misiju do kraja ožujka", kazao je Junjian.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još